Den uppfyllda finlandssvenska drömmen

Skepp o’hoj!

Nu är jag framme på den sista semestersöndagen där det inte är väckning följande måndag. Blir lite bitter, men sånt är lifvet! Vädret har ju varit bättre nu så månne inte jag är nöjd med mina semesterveckor sen. Maybe, maybe not!Jag håller på att gå igenom lite gamla filosofia inlägg från när jag debuterade som bloggare för nostalgins skull, och hittade ett inlägg från lite på två år sen.

Länk här: Den Finlandssvenska Drömmen

Hade nog träffat Erik en gång då redan, men vi hade inget vid det här skedet för vi levde med ”han/hon är för kort/lång för mig”. Det var dagarna före vappen, jag var på jobb till sjöss och vilade i min arbetshytt under någon paus på M/s Rosella och funderade över mina framtidsdrömmar.

Jag har en dröm. En dröm om att spendera varje sommar vid sjön. Att ha ett ställe att åka till på semester. Ett ställe som skriker sommar och skärgård. En liten röd stuga med stor brygga som doftar fisk och fågelskit på ett kiva vis.


Okej. Hur creepy och fint är inte det faktum att jag just nu spenderar stor del av min sommarsemester på Hitis? Där det påriktigt skriker sommar, skärgård och måsar? Iofs är huset vi bor i gult, men nere vid vattnet finns den röda brandstationen med brygga som doftar fisk och fågelskit.

Det är vad jag drömmer om. Att bli en skärgådskvinna med jord under naglarna och fräknar på näsan. Det låter så otroligt kiva.


Jag tror inte man kan bli en ordentlig skärikvinna om man är rädd för hjortar, sjögräs och om man inte typ, bor ute i skären. MEN är totalt nöjd med att vara en semester skärgårdskvinna några veckor i året. Har nog riktigt vunnit lottovinsten med att Erik är härifrån och att jag får hänga med han och hans fina familj här.Det är nog en annan sorts community här ute med öbor och sommargäster som tillsammans ordnar idrottsskolor, brankkisfester och andra roliga grejer. Alla känner alla liksom. På både gott och ont – men extra gott för mig för jag känner ingen, hehe. I år var jag för första gången med och ställde igång Hitis FBK festen och det var riktigt kul att jobba lite. Fast i år orkade man inte festa för man va helt slut efter att ha jobba. Win-lose? #fiafunktionär

Vi ska nog investera i en liten stuga här när vi e gamla. För nog är det bäst med sommar i skären, och att knte belasta svärmors hus.Så det bevisar ju att om man skriver ner sina önskemål och verkligen tror på vad man skriver – så kanske man uppnår sin dröm..?Så om jag skriver att jag drömmer om:

  • TJOCKT, LÅNGT & FINT HÅRSVALL
  • 10 MILJONER EUROSAR på konto
  • FRISK HELA LIVFET för mig o alla nära.
  • OÄNDLIGT MED OST I KYLEN lifvet ut.
  • och typ, regelbunden träningsiver med en passion för crossfit..

..så kommer det att hända om två år.

Vad drömmer du om?

Foto: Hanna Vuorio-Wilson

CHEEERZ


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s